Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Antep Kısır Tarifi

Antep Kısır Tarifi

Antep kısır tarifi, normalde birçok farklı çeşidi yapılan kısırın yöreye özgü baharatların fazla kullanılması ile yapılmaktadır. Kısır yemeği bazı aşçılar tarafından yeşillik ve ince taneli bulgurun bir arada kullanılmasıyla oluşan salata şeklinde adlandırılmaktadır. Anadolu'nun birçok yöresinde yöreye özgü tatların kullanılmasıyla yapıldığı için birbirlerinden farklı çeşitli kısır tarifleri bulunmaktadır. Burada sizlere Antep kısır tarifini paylaşacağız. Bulabileceğiniz tüm kısır tariflerinde kullanılan esas ana malzemeler aynıdır fakat ekstradan farklı malzemelerin kullanılması ve farklı şekil çeşitlerinin olması tariflerin birbirinden ayrıldıkları farklılıkları oluşturmaktadır. Kısır yapımı oldukça kolay olan bir yemek türüdür. Bu kısa açıklamadan sonra şimdi vereceğimiz Antep kısır tarifine geçebiliriz.

Antep kısır tarifi için gerekli malzemeler


Yapılacak olan kısır 2 ya da 3 kişi içindir. Bu notu belirttikten sonra detaylara geçelim.

3 çay bardağı kadar ince kısırlık bulgur.

1 orta boy soğan.

2 tatlı kaşığı kadar domates salçası.

1 tatlı kaşığı kadar biber salçası.

3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ, tercihen zeytinyağı.

3 yemek kaşığı kadar nar ekşisi.

1 çay kaşığının ucuyla sumak ekşisi.

Yarım adet limonun suyu.

Biraz maydanoz.

2 adet yeşil soğan.

Yarım çay kaşığı kadar kimyon.

1 çay kaşığı kadar karabiber.

1 çay kaşığı kadar kırmızı pul biber, kaynar su ve biraz da tuz.

Malzemeleri hazırladıktan sonra Antep kısır tarifinin yapılışına geçebiliriz.

Antep kısır tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle Antep kısır tarifi için hazırladığınız malzemeleri göz önüne alarak yeteri kadar büyük bir tava ya da tencere seçin. Zeytinyağını tencereye koyarak ısıtın. Yağ ısınınca önceden küçük küçük doğramış olduğunuz kuru soğanı yağın içine ekleyerek soğanlar şeffaf bir görünüm kazanıncaya kadar kavurun. Soğanlar kızarınca üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek 4-5 dakika kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra hazırlanan bulguru ilave edin ve birkaç dakika kadar bulguru kavurun. Antep kısır tarifine devam edelim, bulgurun kavrulması tamamlanınca bulgurun üzerini kaynamış su kaplayana dek su ekleyin ve ardından ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını da kapatarak Antep kısır tarifi için kısırı dinlenmeye bırakın. Bulgurun dinlenmesi için ortalama olarak 15 ile 20 dakika arasında bir dinlenme süresi yeterlidir. Bulgur dinlenme süresince suyunu çekecek ve göz göz bir hal alacaktır. Antep kısır tarifine son şeklini vermek için bulgurun eklendiği karışıma nar ekşini, sumağı, baharatları ve yeşil soğanı eklemek yeterlidir. Damak zevkine göre biraz daha Antep kısır tarifini dinlendirip servise hazır duruma getirebilirsiniz. Antep kısır tarifinde sumak ve nar ekşisi kullanmayabilirsiniz.
Son Güncelleme : 23.01.2024 04:16:20
Antep Kısır Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Antep Kısır Tarifi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Antep Kısır Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kısır Tarifi
Kısır Tarifi
Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği bölgeler arasındadır. Kısır, kadınların kendi aralarında yaptıkları altın günlerin de ve ikindi ç...
Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş kısır tarifi, genel olarak Adana yöremize ait bir tariftir. Genellikle kısır tarifleri malzemelerin çiğden konmasıyla ince bulgurla yapılmaktadır. Ancak bu tarifte malzemeler aynı bulgur pilavında olduğu gibi pişirilmektedir. Bir de kullanılan...
Kısır Kaç Kalori?
Kısır Kaç Kalori?
Kısır kaç kalori? Kısır bulgurun sıcak su ile ıslatılması ve içeriğinde isteğe bağlı malzemelerin kullanılması ile hazır hale getirilen bir salata türüdür. 5 yemek kaşığı kadar bulgur ince bir dilim ekmeğe eş değerdedir. Kısırın porsiyon olarak kalor...
Domatessiz Kısır Tarifi
Domatessiz Kısır Tarifi
Domatessiz Kısır Tarifi, Herkesin ve her yörenin kısır yapımı farklı olur. Genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Hemen hemen herkes tarafından büyük bir beğeni ile yenir. Özellikle gün ve arkadaş toplantılarında en çok...
Kısır Salatası
Kısır Salatası
Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özellikleri nedeni ile bu salatanın börek ve kek gibi diğer ikram ürünlerinden daha fazla tercih e...

 

Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Kısır Salatası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024